Pochutnej si
Zdravé a chutné recepty pro děti od našich odborníků.
Masové koule "chobotničky"
Ingredience
Masové koule:
- Hovězí maso zadní 160 g
- Cuketa 80 g
- Oregano
Bramborová kaše:
- Brambory 600 g
- Mléko plnotučné 120 ml
- Máslo 16 g
Na ozdobu:
- Hrášek (čerstvý nebo mražený)
- Cottage nebo mozzarella
- Paprika
- Olivy (lze nahradit paprikou)
- Pažitka (lze nahradit okurkou)
Postup
Maso nameleme a přidáme najemno nastrouhanou cuketu a oregano. Prohněteme a vytvarujeme kuličky, které dáme na plech na pečicí papír. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
Brambory uvaříme doměkka, vyšleháme s teplým mlékem a zjemníme trochou másla.
Oči chobotniček uděláme ze zrníček Cottage nebo kousků mozzarelly a černých oliv (lze nahradit například kousky papriky).
Chapadla připravíme z hrášku, který předem uvaříme doměkka (menším dětem hrášek rozmáčkneme). Dozdobíme vykrájenými rybičkami z paprik.
Nutriční hodnoty na 1 porci:
940 kJ, 26 g sacharidů, 13 g bílkovin, 7 g tuků, 2,5 g vlákniny, 3 g cukrů, 3,8 g nasycených mastných kyselin
Pozn.: Velikost porce a konzistenci upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.