Přečtěte si

Snažíme se ukázat dětem příjemnou a hravou cestu ke zdravému životnímu stylu, nenechte si ujít naše zajímavosti, články, rady a tipy.

Sobota 20. ledna

Přemýšlíte už delší dobu, že s váhou vašeho dítěte to není úplně v pořádku? Svěřte se do rukou odborníků a využijte pomoc a podporu v kurzech STOB, které se konají v několika městech a také online.

Pátek 15. prosince

Přemýšlíte už delší dobu, že s váhou vašeho dítěte to není úplně v pořádku? Ale jak na to? Máme pro vás pár tipů, které by vám mohly pomoci.

Čtvrtek 14. prosince

V posledních dnech se na nás intenzivně hrnou informace o rozšíření, atraktivitě a rizicích energetických nápojů. O tom, že obzvláště dětskému organismu škodí, není třeba vůbec diskutovat.

Co ale máte dělat v pozici rodiče, prarodiče, strýce, tety nebo třeba učitele? Co můžete udělat proto, abyste děti motivovali nekonzumovat nevhodné nápoje?

Sobota 2. prosince

Co dáváte svým dětem nebo vnoučatům do mikulášské punčochy? Takovou tu klasiku – pár čokoládových figurek, bonbony a aby se neřeklo, tak i dvě mandarinky a hrst ořechů? Jak to letos udělat zdravěji a nápaditěji?

Pátek 8. září

Boj s dětskou obezitou či s kily navíc není boj samotného dítěte, ale celé rodiny. Pokud doufáte, že vaše dítě z nadváhy samo jen tak vyroste, musíme vás vyvést z omylu. U shazování kil u dětí hrají rodiče mnohem větší roli, než si častokrát vůbec uvědomují. Přinášíme vám proto pět tipů, jak u dětí postupovat, když se potýkají s kily navíc.

Pondělí 29. března

Jak se máte postavit k dětskému mlsání? Přečtěte si deset jednoduchých doporučení.

Pondělí 22. března

Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Toto známé přísloví platí i v tomto případě. Proto by měla být zelenina v jídelníčku již od raného věku.

Pondělí 15. března

Kdykoliv dojde ve školních jídelnách řeč na luštěniny, dozvíte se, že většinou končí v koši. Děti je nemají rády, nechtějí je jíst.