Přečtěte si

Snažíme se ukázat dětem příjemnou a hravou cestu ke zdravému životnímu stylu, nenechte si ujít naše zajímavosti, články, rady a tipy.

Psychika
Sobota 20. ledna

Přemýšlíte už delší dobu, že s váhou vašeho dítěte to není úplně v pořádku? Svěřte se do rukou odborníků a využijte pomoc a podporu v kurzech STOB, které se konají v několika městech a také online.

Pátek 15. prosince

Přemýšlíte už delší dobu, že s váhou vašeho dítěte to není úplně v pořádku? Ale jak na to? Máme pro vás pár tipů, které by vám mohly pomoci.

Čtvrtek 14. prosince

V posledních dnech se na nás intenzivně hrnou informace o rozšíření, atraktivitě a rizicích energetických nápojů. O tom, že obzvláště dětskému organismu škodí, není třeba vůbec diskutovat.

Co ale máte dělat v pozici rodiče, prarodiče, strýce, tety nebo třeba učitele? Co můžete udělat proto, abyste děti motivovali nekonzumovat nevhodné nápoje?

Pátek 8. září

Boj s dětskou obezitou či s kily navíc není boj samotného dítěte, ale celé rodiny. Pokud doufáte, že vaše dítě z nadváhy samo jen tak vyroste, musíme vás vyvést z omylu. U shazování kil u dětí hrají rodiče mnohem větší roli, než si častokrát vůbec uvědomují. Přinášíme vám proto pět tipů, jak u dětí postupovat, když se potýkají s kily navíc.

Středa 24. února

Důvodů k jídlu navíc a potažmo k přejídání, které může vést k nadváze či obezitě, je několik, ale hlad mezi ně většinou nepatří.