Pochutnej si

Zdravé a chutné recepty pro děti od našich odborníků.

Omeleta "panáček pod peřinou"

15 1


Ingredience

Vaječná omeleta:

  • Vejce 1 ks
  • Řepkový olej 3 ml
  • Hrášek (čerstvý nebo mražený) 25 g
  • Rohlík 15 g
  • Lučina 8 g
  • Plátkový sýr (např. 45% eidam) 12 g

Na ozdobu:

  • Paprika
  • Olivy (lze nahradit mrkví nebo paprikou) 
  • Pažitka (lze nahradit okurkou)

Postup

Vejce rozšleháme a přidáme hrášek (hrášek předtím uvaříme doměkka, menším dětem ho rozmačkáme vidličkou). Omeletu pozvolna upečeme na pánvi na troše řepkového oleje. Panáčka připravíme z rohlíku namazaného lučinou, pusu uděláme z papriky, oči z oliv (příp. mrkve nebo papriky) a vlásky z pažitky (nebo okurky). Ze sýra vykrájíme různé tvary na ozdobu (ze zbylých odřezků sýra si můžeme připravit například pomazánku nebo využijeme do jiného jídla). 

Nutriční hodnoty na 1 porci:

990 kJ, 12 g sacharidů, 14 g bílkovin, 15 g tuků, 1,8 g vlákniny, 2 g cukrů, 6 g nasycených mastných kyselin

Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.