Přečtěte si

Snažíme se ukázat dětem příjemnou a hravou cestu ke zdravému životnímu stylu, nenechte si ujít naše zajímavosti, články, rady a tipy.

Středa 18. listopadu

Pro správný vývoj dětí je důležitá pravidelná strava a splnění doporučených živin, rovnoměrně rozdělených do celého dne. Jak to ale zajistit, když se chystáte mimo domov. Ať už autem, na výlet, na kroužky.

Středa 18. listopadu

Rodiče by vždy měli jít příkladem, zkuste se v prvé řadě zamyslet nad tím, zda i vy nemáte v pravidelnosti rezervy a opravdu dětem ukazujete, jak byste si na sebe měli udělat čas.
Plánujte svůj den včetně doby na pravidelné jídlo. V tuto dobu se společně sedněte k jednomu stolu, dopřejte si dostatek času a věnujte se pouze jídlu. To znamená, žádná televize, telefony nebo jídlo za chůze.

Středa 18. listopadu

Oblíbenou variantou rodičů i dětí jsou různé druhy dětských cereálií, které často se zdravou snídaní nemají příliš společného.

Středa 18. listopadu

Existují obecná doporučení, jak by měl vypadat jídelníček v různém věku dítěte, kolik energie by měly přijímat, jak by mělo složení jídelníčku vypadat.

Středa 18. listopadu

Čas prázdnin přináší do života dětí změnu denního režimu. Dříve byly prázdniny obdobím, kdy měly děti dostatek pohybu a většině z nich se dařilo „vyběhat“ i nějaké to případné kilo navíc. V současné době však není neobvyklé, že děti přibírají právě během prázdnin.

Středa 18. listopadu

Je třeba si uvědomit, že snídaně u dětí je důležitá nejen pro jejich zdraví, optimalizaci růstu, správný fyzický vývoj, ale také pro psychický vývoj.